Нэшвиллдегі 56 жастағы америкалық Кевин Магиннис әлеуметтік желі жұлдызына айналды.
Кевин Магиннис 100 күн бойы гамбургерлер мен қуырылған картопты жеген.
«100 күн ішінде - минус 26 килограмм, қант пен холестерин деңгейі қалыпты, дегенмен дәрігерлер предиабет қойды» Бұл Нэшвиллдегі 56 жастағы американдықтың таңғажайып диетасының нәтижесі.
Кевин марафонын ақпан айында бастаған. Ол тек фастфудты жеп, 100 күнде арықтауды шешкен. 1 маусымда эксперимент аяқталып, Кевин жұлдызға айналды. Ол өзінің ерекше диетасы қандай екенін айтты.
"Мен күніне тек 3 мезгіл тамақтандым - фастфудтан басқа ештеңе жемедім. Тікелей тамақтан бас тарттым. Менің сырым - бір тағамда жарты порция ғана жеу. Мен фаст-фуд желісінен алған әрбір тағамды екіге бөлдім. Қалған жартысын мен таңғы асымды түскі уақытта ішті. Мен сода ішпедім, тек таза су. Мен 100 күн бойы алкогольді тастадым», - деп түсіндірді америкалық.
Кевин Магиннистің айтуынша, тағамды жын-шайтан етудің қажеті жоқ, тек порция мөлшеріне назар аудару маңызды.
"Артық салмақтан арылғыңыз келсе, тұтынатын тағам мөлшерін азайтыңыз. Әрине, фаст-фуд мейрамханаларының тағамында қажетті макро- және микроэлементтер жетіспейді", - деп қосты ол.
Дәрігер не дейді?
Шын мәнінде, калория саны салмақ жоғалтудың маңызды факторларының бірі болып табылады. Оларды қандай өнімдерден алғаныңыз маңызды емес, бастысы - артық жемеу.
Тағы бір нәрсе, Кевин ұстанған диета ағзаға қаншалықты зиянды? Эндокринолог Зухра Павлова тек калорияларды санау тамақтануға дұрыс көзқарас емес екенін айтады. Сондай-ақ ақуыздар, майлар мен көмірсулардың теңгерімін ескеру маңызды. Ең дұрысы, ол 40/30/30 пропорциясында болуы керек.
«Картоп қосылған гамбургер негізінен майлар мен көмірсулардан тұрады, құнды ақуыз жеткіліксіз. Сонымен қатар, қуырылған картоп пен пирожныйдың өзі жетілдірілген гликацияның соңғы өнімдерін шамадан тыс жүктемейді және бұл қартаюдың негізгі факторларының бірі болып табылады. Бургерде сондай-ақ жүрек-қантамыр жүйесіне өте нашар әсер ететін көптеген транс майлары бар. Котлетке арналған майлы соус, сонымен қатар ақуыз гликациясының көзі болып табылады, шын мәнінде ол, пайдалы тағамды зиянды тағамға айналдырудың катализаторы. Фасфуд жеудің нәтижесінде біз денеге айтарлықтай соққы аламыз», - деді ол.